Streaming är för alla

Många film- och musikälskare tycker idag att streaming är Guds gåva till mänskligheten. Det är heller inte så konstigt; streaming kostar inte särskilt mycket, men urvalet av film och musik som han hittar hos de olika streamingtjänster är väldigt brett. Med digitale streamingtjänster som t.ex. Spotify och Netflix har de analoga medier tappat mycket av sin marknadspopularitet.

Det kan knappast betala sig att köpa CD:s och Dvd:er när man kan få allt till mindre än halva priset om man köper ett abonnemang till en streamingtjänst. Och dessa startar upp överallt! Vilken ska man välja? Vi ger dig här ett kort överblick över de mest populära streamingtjänster så du själv kan välja den rätta streamingtjänsten för dig.

Spotify och Netflix till familjen

En av de mest populära streamingtjänster inom film är utan tvivel Netflix. Detta är inte utan bra anledningar. Hos Netflix kan du nämligen hitta tusintals titlar på serier, film och dokumentärer för bara 99kr om månaden.

Netflix är speciellt populärt för familjer eftersom man med denna streamingtjänst kan upprätta upp till 4 användare på kontot. Det betyder att medans pappa ser det nyaste avsnittet av Breaking Bad i vardagsrummet, kan mamma se den senaste episoden av Pretty Little Liars och junior och följa med i en massa olika barnserier. Netflix stora fördel är att denna streamingtjänst är lätt tillgänglig på många plattformar vilket ytterligare ökar deras popularitet.

När man pratar om streamingtjänster inom musikens värld så är Spotify utan tvivel en av de största på marknaden. Här finns det också miljoner av låtar och albums som du kan lyssna på hur mycket du vill för bara 89kr i månaden. Precis som Netflix är Spotify användbart på många plattformar där du kan dela spelingslistor med vänner.

HBO Notdic och WiMP till kvalitetsfanatikerna

Om du älskar TV-serier som lovar hög kvalitet så borde du helt säkert prova HBO Nordic. På denna streamingtjänst får du för 89 kronor i månaden tillgång till väldigt många extremt populära TV-serier.

Här finns de väldigt populära och välproducerade amerikanska TV-serier Game of Thrones, Sex And The City, Girls och True Blood. En jättestor fördel vid denna streamingtjänsten är att nya avsnitt blir tillgängliga direkt på premiären. Dock är filmutbudet inte så stort som hos Netflix.

Musiktjänsten WiMP fungerar nästan precis likadant som Spotify. Här finns det också många miljoner låtar och album som du kan lyssna på hur mycket du vill. WiMP är särskilt känt för den höga kvaliteten som de streamar deras ljud i, det är nämligen ”lossless ljudkvalitet”. MP3 som är ett vanligare format förlorar du lite kvalitet från musiken du streamar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *