Det där med att köpa saker till företaget

Ett av de områdena som har många konstiga regler är just att köpa in saker till företaget. Firmabilar, datorprogram, flygresor, workshops osv. Det finns ett helt gäng regler omkring det och det är nästan lättare att först bestämma dig för vad du vill köpa in och sedan kolla upp reglerna för just det inköpet. Revisorer och advokater måste dock hålla koll på alla reglerna eftersom det är deras jobb, men det skadar inte att själv hålla koll på de vanligaste sakerna som köps in till företag, t.ex. firmabilar. Abax har skrivit en sida med lite snabb information om hur det fungerar med firmabilar. Det finns speciella regler ifall du leasar bilen istället för att direkt köpa den i företaget. Flygresor är också vanliga skattefenomen som kan vara krångliga att fundera ut. I videon nedanför presenterar Handelsbanken hur skatteavdrag fungerar när du köper något i företaget, eller ut ur företaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *