Tips för studentflaket

Studentflaket är ett stort kapitel för att fira studenten. Det är här du firar tillsammans med dina klasskompisar och där festen på allvar kommer igång.

Det finns många sätt att skapa en kul och skön stämning på flaket. Se till att skaffa de rätta attiraljerna, det kan vara allt från dekorationen till textramsorna eller musiken. Smak och behag varierar från år till år och ett måste i musikväg är att spela årets hit. Under 2017 var Luis Fonsi ”Despacito” nog den allra mest spelade låten och en perfekt start på er fest. Faktiskt blev den spanska hiten ”Despacito” lika populär som den nu 20-år gamla ”Macarena” av Los del Río. Andra självklara hits är Ed Sheeran ”Galway girl”, Enrique Iglesias ”Subeme la radio”, Gabrielle  ”5 fine frökner”, Erik Lundin ”Välkommen hem”, Maggie Lindermann ”Pretty girl” (Cheat codes remix) och sist men inte minst Maskinen och ”Alla som inte dansar”.

Den självklara dekorationen på studentflaket måste nog vara björkris och ballonger, men tradition och praktik skiljer sig mellan dom olika skolorna. Traditionsenligt är det släkt och vänner som dekorerar flaket med banderoller och vepor som klassen förberett veckorna innan. Se till att komma på en ordentlig slogan till banderollen som passar in på just er klass.

Bra exempel på finurliga eller bisarra texter kan bland barn och fritid-klasserna vara så som ”Skippa kondom – vi behöver jobb” eller i den eviga kampen mellan Samhälle och Natur: ”Hellre sam-insats än naturkatastrof” och svaret från Natur: ”Hellre naturfenomen än samhällsproblem”.

 

Från studentflak till studentskivan

Färden mellan skolans studentutspring och festen är klart en av de roligaste momenten på en studentskiva, och väl framme startar festen med middag, eventuellt lekar och musik. Men kanske det allra viktigaste när någon tar studenten är den karakteristiska skärmmössan är ett måste för en student. Det är den som signalerar studentens status och det är den som alla dina vänner skriver sina små meddelanden i.

I vissa webbshoppar så som hos CL Seifert kan du designa din egna studentmössa precis så som du vill ha den. Eller du kan välja en organisk variant där materialen är noga utvalda och passar dig som vill tänka klimatsmart när du köper din studentmössa.

Basmössan är den billigaste studentmössan och är en modell som passar de allra flesta. Vill du slå på stort finns det också Jubileumsmössan, en exklusiv studentmössa med mössband och svettrem i exklusiv mocka. En studentmössa hos CL Seifert brukar kunna köpas för cirka 300 kronor.

Det räcker såklart inte bara med mössan du måste också ha en passande klänning eller kostym. Hämta din inspiration på nätet på olika bloggar eller kolla in dina kompisars outfit. Studentfesten händer en gång i livet och varför inte satsa lite extra på en fest som blir ett minne för livet. Bjud in släkten och alla dina vänner och satsa på god mat, härlig musik och varför inte dans fram mot nattimmarna.

Med rätt sällskap kommer din fest bli roligast i stan. Men för en lyckad fest krävs en del förberedelser. Planlägg i tid så slipper du stressa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *